fredag 10. september 2010

Litt fisk, frisørkos og småinnkjøp te leiligheta :)

Hei kjære :)
Det tok si tid før eg kom meg foran pc-en igjen. Det har vært ei tettpakka uke med studia, jobb, dårlig nakke, forberedelsa te Mallorca-tur +++ :)
Det har seg nemlig sånn at eg flytta te ei fantastisk perle av ei leilighet på Kvaløya den 16. august, e pakka ut det mest nødvendige kjapt, men nu e tida for koselige interiør-detalja kommet og det e KOS :)

Denna uka har eg mellom alt anna program jakta på et opplegg for knivan mine, eg innvesterte i kokkekniva i fjor og ville ha dem lett tilgjengelig. E vurderte ei magnetlist, men på min tur innom herlige Taras her i Tromsø hadde de akkurat fått vara. Deriblant et knallstilig opplegg for kniva. Som tilfeldigvis også va på kampanje :) Eg e nu den stolte eier av ei lilla knivblokk :)Videre på min ferd va eg en tur på Nerstranda som e det største kjøpesentret i byen. Eg sku egentlig ut å se etter en ekstra bikini te Mallorca, men ettersom sjefen på Change (verdens beste undertøysbutikk) ikkje va inne akkurat da, gikk eg meg en runde. På Kræmmerhuset fant eg et kjempekoselig "velkommen"-skilt i tre som passa perfekt te å stå på skoskapet mitt i yttergangen :) Like etter kom Change-sjefen på jobb igjen og e fikk meg en ekstra-bikini på 70% salg! Artig for ungan :)I dag har eg vært en tur hos mi kjære frisørdame Linn og fått klar feriesveisen :) Ho kom med litt nye idèa både på styling og klipp. Artig med litt variasjon tenkt eg, og sku e plutselig begynn å vantrives med sveis'n så veks jo hår ut igjen. Ho Linn syns eg e litt kjedelig som vil behold litt lengde på håret, så ho insisterte på å sett opp håret litt, nåkka eg selvfølgelig takka ja te :) E syns sveis'n va såpass morsom at eg ha tatt et bilde som dokk får se :)På tur ut fra kjøpesenteret kor frisøren hold te fant eg diverse andre småting te leiligheta, et nydelig bilde, en hjerte-kreasjon som e planlegg å heng på veggen, lysglass i petrol-farge som skal stå i kjøkkenvinduet (når eg bare har fått sydd om en vanlig gardin te ei lekker kappe), og to te middagstallerkena. Eg kan nu server middag te seks menneska med like fat, ikkje at e har plass te dem rund kjøkkenbordet, men kem bryr seg ;) Eg har med andre ord shoppa litt :) Og artig va det :)

Nu e det bare halvanna døgn te eg og ho Laila sett oss på flyet for å tilbring ei deilig uka på Mallorca. Eg har som vanlig gjort grundig forarbeid og veit kor vi finn både shopping, mat og velvære :) Eg gleda meg som en unge te å få litt varme i kroppen etter en sommer som har krevd det meste a meg.

Men eg har jo lova ei enkel og god fiskeoppskrift, så før e inntar horisontalen får dokker det :) Eg har ikkje gitt retten nå navn ennu, men vi kan kall det for "Flytte-fisk", sånn i og med at oppskrifta blei te mens e pakka ned flyttelasset mitt og hadde akutt lyst på fisk, uten plass te å mye styr.

Flytte-fisk:
Sei-filet (150-200 gram per person, 100-150 gram per unge)
Gulrot (3-4 stykk)
Purreløk (1 stykk)
Bacon (150-200 gram)
Potet (2-3 per person)
Olivenolje
Salt og pepper
Lettrømme

Skrell ønsket antall gulrøtter og del i skiver. Rens purreløken og kutt den opp. Ta frem en ildfast form, ha litt olivenolje i bunnen, fordel halvparten av gulrøttene og halvparten av purreløken i formen. Ha over litt olivenolje til og krydre med salt og pepper. Fordel så resten av gulrøttene og purreløken i formen og gjenta olivenoljen og krydderet. Kjøp skinn og beinfri sei-filet, eller fjern skinn og bein hjemme. Del fisken i passelige biter og legg denne, med skinnsiden ned, oppå purre- og gulrotblandingen i formen. Krydre med salt og pepper. Kjøp enten ferdigskivet bacon, eller skjær fine skiver med bacon og dekk hele fisken med det.

Eg brukte Panchetta-bacon fra Helmersen, men det er ikke så lett å få tak i og ganske dyrt så vanlig bacon er fullt brukelig :) Sett formen på rist i forvarmet ovn på 200 grader på nest-nederste rille, stek i 15 til 20 minutter. Kok potet som tilbehør. Server varmt med rømme attåt :)

P.S: Man kan også bruke andre fiskeslag, det er bare å prøve seg frem :)

Flyttefisken i formaMaten på fatetENJOY :)

5 kommentarer:

 1. Kos dæ masse på tur :) Håpe det bli kjempebra! Og den flyttefisken kan æ absolutt anbefale på det sterkeste - hilsen ei som ikkje likte fisk i utgangspunktet, og ihvertfall ikkje nåkka anna enn stekt laks ;)

  SvarSlett
 2. Så flott blogg, Hedviga mi! Bli arti å følg med på. Du e jo så god på å skriv og fertæl, og ikke minst å lag mat. :-) Klæmklæm
  Marie

  SvarSlett
 3. Takk takk for tilbakemeldinge :) Artig når fesk fall i smak, sjøl om det i utgangspunktet ikkje va populært. Nu tar eg ferie ei uke :) Tjo-hei :)

  SvarSlett
 4. Du har kosa deg på shopping, ser eg :D
  Eg lika knivblokka de, men lura på korsn merke det e på knivan som du har i?
  <3Sissel-Marit

  SvarSlett
 5. Shopping e ALLTID kos. Nesten litt for kos, så nu ska eg på avvenning :O Eller ikkje :)
  Knivan e i merke KOBE, kjøpt på Christiania Glassmagasin. Det e et merke som e på tur å gå ut, så veit ikkje om du får tak i det. Det e også en enkelt-kniv der som e fikk fra Illustrert vitenskap.

  SvarSlett