søndag 31. mars 2013

Bypåske i sus og dus

Påskepynta leilighet for første gang på så mange år at e ikkje kan huske sist :) 
Formiddagskos på verandaen med selskap av rådyr, hunda, hesta, føll, katte og en rev, for ikkje å snakk om avslappa bok og føtter'n høyt :) 
Se så fine gjesta! :) 
Føllet på gården blei skilt fra mamma'n sin i den stille uke, stakkars lille det va ikkje nå gøy for han.
Tid for forberedelse av påskelam
Lammet blei smurt i olivenolje og så krydra rikelig med urter, salt og pepper. Det fikk så ligg i kjøleskapet over natta for å få mest mulig smak på kjøttet. 
Låret blei stekt etter farsan si oppskrift, tolv tima i ovn, innpakka i aluminiumsfolie, på rist over steikeskuff med en halv liter vann i. Ovnen stod på 80 grader og kjøttet blei heilt perfekt, saftig, mørt og velsmakende. 
En lukseriøs saus består blant anna av multesirup, det fikk e ikkje tak i på Kongsberg, så da va det bare å koke sin egen :) 
Alle ingrediensan i sausen e; en rødløk, ei stor gulrot, en rød paprika og litt ingefær surra i olivenolje, tilsett en halv liter tørr hvitvin, la det redusere og alkoholen fordampe. Ha i multesirupen og 3-5 dl lammekraft. Sausen har nu klumpete konsistens, kjør stavmikser'n oppi te den bli glatt. Tilsett så brun maizena til passe konsistens. 
Lammet ser nest'n svidd ut, men det e ingen grunn til bekymring, det e bare krydderet som e litt mørkt :)
Sida vi va både små og store te bords hadde vi også lagd fløtesaus av krafta fra låret.
Mat på fat: Potetmos med urtesalt, pepper, fløte og ekte tinesmør, al dente-kokt gulrot og brokkoli, multe- og hvitvinssaus, pærechutney og litt fløtesaus :) 

2 kommentarer:

  1. Så god du e til å kokkelere! :) Så deilig ut!
    Ha ei fortsatt god påske!

    Klæm :)

    SvarSlett
  2. Det ser rett og slett nyedlig heimlaga ut :) Nyt den siste påskedagen i morgen :) Klem!

    SvarSlett