lørdag 8. september 2012

Pailykke

Matlaginga har for alvor blitt artig igjen :) E har to gode venninne som har snakka varmt om å bytt ut mye av melet i paibunnen med ost. Det som gjør paien enda meir genial e at med lite hvetemel e det lett å lag like god pai med glutenfritt mel, altså kan lillebror og andre uheldige cøliakere gled seg te deilig pai :) E fikk link te ei flott oppskrift, men e hadde ikkje lyst på pai med bare bacon og løk så e lagde min egen vri. Veldig vellykka og deilig! Tenke likevel at paien har forbedringspotensial så det kan vær at det kommer en ny og bedre variant etterhvert.

Paibunn:
200 gram revet ost
230 gram mel
250 gram smør
2 ts provence krydder

Fyllet:
6 egg
1,5 dl fløte
4 chalottløk
300 gram bacon
3 kyllingfileter (e bruke frosne fra first price)
Santa Maria Kyllingkrydder
200 gram Mozzarellaost
Smak te med salt, pepper og hvitløkspulver

Varm ovn te 200 grader, legg baconskiven utover ei stekeplate med aluminiumsfolie på og steik dem i 6-7 minutter. Smelt smøret, rasp ost og bland det sammen med mel og krydder. Fordel bunnen utover i en smurt og melet paiform.

Visp sammen egg og fløte. Skjær kyllingfiletene i terninga, krydre med kyllingkrydder og steik dem i ei panne. Skjær opp chalottløken og steik den sammen med kyllingen. Når bacon er ferdi stekt skjær den i mindre bita og bland det sammen med kyllingen og løken. Bland til slutt egg- og fløteblandingen med kylling, chalottløk og bacon. Riv fersk mozzarella i biter med hendene og bland godt. Fordel fyllet i formen og stek på nest nederste rille, ovnen på 200 grader i ca 40 minutter, sjekk at fyllet har satt seg før du serverer.

Når eg spiste fant jeg ut at det mangla nåkka så eg har spist paien med litt rømme til, litt salat og nu i kveld med pannestekt squash. Anbefala nåkka grønt attåt ellers blir det for kompakt og mektig etter min smak.

God paifornøyelse :)

1 kommentar:

  1. Hørtes deilig ut. Takk førr inspirasjonen, fine du! Marie

    SvarSlett