lørdag 26. januar 2013

Barnedåp i Nord-Trøndelag


Andre helga i januar va eg så heldig at e fikk delta i lille Jennie Andrea sin barnedåp på Malm i Trøndelag. Min kjære svigerinne Ragnhild e utrolig gjennomført og gjennomtenkt når det kommer til at det går en rød tråd i alt fra pynt til kaker til dåpsbarnets farge på sløyfen. I dette tilfelle va den røde tråden rosa og bokstavelig talt sukkersøt :) Ragnhild hadde en plan om ei fabelaktig kake og ho har i utallige tima pusla med hver enkelt lille detalj av dekoren. Vi snakker farging av sukkerpasta, utklemming av blomster, forma dem, frøse dem ti minutta hver, hatt på glitter og oppbevart dem UTEN å knuses :) Dekoren bestod av blomster, flate roser, en baby, sommerfugla og ilag lagde vi fem roser pluss blomsterbladan som babyen skulle ligge på.

Når kaka sku vær glutenfri og kakeforma va uvant blei bare fiksinga og bakinga av den en oppgave for seg sjøl. I tillegg hadde ho mekka muffins som skulle bli cupcakes, cakepops og ei gulrotkake som sku bli ei såkalt rufflecake. Ja, også hadde mange snille tanter og mødre lagd andre deilige kakefornøyelsa. E legge ut litt bilda, e syns nemlig resultatet blei et aldri så lite kunstverk som e vel verd å vise frem :)

Planlegging av plasseringa av pynt

For å huske måtte vi dokumentere planen

Det e begrensa plass på kakefatet,men jammen holdt det

Ferdig kake

Kaka ovenifra

Kaka fra en anna vinkel :) 


Starten på rufflecake
Finjustering av overflaten

Kremen e lagd av filadelfiaost, hvit sjokolade, melis og smør, det va DEILIG det

Ferdig rufflekake med ei rose på toppen
Svigersøsters oppsett og produksjon, fint komponert

Hele kakebordet

Hele kakebordet sett fra andre sida
Som dokker ser blei detta et solid sukkersjokk og sukkerdose, men det e jo bare kjekt:) Fantastisk koselig dag for bittelille Jennie-mor. Artig å få være med på nye kakeoppgava og teknikka. Må si meg STUM av beundring for all energi, tid og krefter som e lagt ned i forarbeid, planlegging og utførelse av min svigerinne Ragnhild! :) Flink og fantastisk kone broder'n har fått :)

1 kommentar:

  1. WOW! Fantastiske kaker og sikkert en veldig minnerik og flott dag for både foreldre, tanter, onkler, besteforeldre, søskenbarn og alle sammen :) Æ e og stum av beundring! Veldig, veldig flott :)

    SvarSlett